FAQ: Verbindingsproblemen met FTP icm FileZilla

FTP Problemen icm FileZilla

Heeft u problemen met het uploaden van uw website bestanden naar de FTP omgeving van Webvanced en gebruikt u hiervoor het FTP programma FileZilla?

Omdat wij hier vaker vragen over krijgen hebben wij de oorzaak en oplossing(en) op een rij gezet.

Medio juni 2017 heeft FileZilla een update doorgevoerd aan het programma waarmee de standaard verbindingstype is aangepast. Voorheen was dit standaard ingesteld als Plain FTP, maar nu is dit veranderd naar Use Explicit FTP over TLS/SSL.

Omdat niet elk domein over een SSL certificaat beschikt is het mogelijk dat er door deze aanpassing geen verbinding kan worden gemaakt met de FTP server. Dit geldt alleen wanneer er gebruik wordt gemaakt van de standaard instellingen. Hiervoor zijn 2 oplossingen:

Oplossing 1 (meest veilig): Verbind direct met de server van Webvanced. De gegevens hiervan zijn te vinden in de email die u van ons heeft ontvangen bij het afsluiten van de dienst. (bijv: puma.webvanced.nl)

Oplossing 2 (meest praktisch): Verander de FileZilla verbinding naar Plain FTP. Deze optie is te vinden in de Site Manager -> Encryption. 

104.jpg
 

Veilig verbonden met SSL

Webvanced is groot voorstander van initiatieven om het Internet veiliger te maken, bijvoorbeeld door middel van SSL. Daarom bieden wij ook gratis het Let's Encrypt SSL certificaat aan, om zo de verbinding met uw website te beveiligen. Lees hier meer over.

Loopt u toch nog ergens tegenaan, of heeft u een ander probleem? Wij kunnen op afstand meekijken om u verder te helpen. Bekijk daarvoor onze support pagina.