FAQ: FileZilla kan niet verbinden met server

FileZilla kan niet verbinden met server

Heeft u problemen met het uploaden van uw website bestanden naar de FTP omgeving van Webvanced en gebruikt u hiervoor het FTP programma FileZilla?

Omdat wij hier vaker vragen over krijgen hebben wij de oorzaak en oplossing(en) op een rij gezet.

Medio juni 2017 heeft FileZilla een update aan het programma doorgevoerd waarmee de standaard verbindingstype is aangepast. Voorheen was dit standaard ingesteld als Plain FTP, maar nu is dit veranderd naar Use Explicit FTP over TLS/SSL.

Omdat SSL niet standaard op elk domein wordt ondersteund is het mogelijk dat er door deze update er geen verbinding meer kan worden gemaakt met de FTP server. Dit geldt alleen wanneer er gebruik wordt gemaakt van de standaard instellingen. Hiervoor zijn 2 oplossingen:

Oplossing 1 (meest veilig): Verbind direct met de server van Webvanced. De gegevens hiervan zijn te vinden in de email die u van ons heeft ontvangen bij het afsluiten van de dienst. (bijv: puma.webvanced.nl)

Oplossing 2 (meest praktisch): Verander de FileZilla verbinding naar Plain FTP. Deze optie is te vinden in de Site Manager -> Encryption. 

104.jpg
 

Veilig verbonden met SSL

Webvanced is groot voorstander van initiatieven om het Internet veiliger te maken, bijvoorbeeld door middel van SSL. Daarom bieden wij ook het gratis Let's Encrypt SSL certificaat aan, om zo de verbinding met uw website te beveiligen. Lees hier meer over: website beveiligen met SSL (groen slotje).

Loopt u nog ergens tegenaan, of heeft u een andere vraag? Wij kunnen op afstand meekijken om u verder te helpen. Bekijk daarvoor onze support pagina.