Spamfilter

"Zorgeloos mailen"

E-mail afhandeling via POP, IMAP en SMTP

Indien u een domeinnaam heeft geregistreerd is het mogelijk de e-mail op een mailbox binnen te laten komen. Het is ook mogelijk verschillende e-mail adressen op aparte mailboxen binnen te laten komen. Ook alle of bepaalde e-mail laten forwarden naar een extern e-mail adres behoort tot de mogelijkheden.

U kunt de mail ophalen via POP3 of u kunt uw e-mail account als IMAP gebruiken. Als uitgaande mailserver kunt u die van uw provider gebruiken maar u kunt ook de uitgaande (SMTP) server van Webvanced gebruiken, ook op afwijkende poort 80 en 2525. Op die manier kunt u op bijvoorbeeld uw laptop vanaf elke locatie, bijvoorbeeld thuis, werk of hotel, uitgaand e-mailen zonder steeds de uitgaande mailserver te hoeven veranderen.

Met ons control panel kunt u zelf alle e-mail adressen, mailboxen, wachtwoorden en e-mail forwards beheren.

SMTP email spamfilter voor Microsoft Exchange servers

E-mail via SMTP afleveren op uw (Exchange) server

Heeft uw onderneming een interne (Exchange) server dan kunnen wij uw e-mail via (batched) SMTP afhandelen. Webvanced ondersteunt SMTP mail op de standaard poort 25, maar ook op poort 2525 of een andere door u aan te geven poort. ADSL providers zoals bijvoorbeeld KPN hebben poort 25 veelal geblokkeerd hetgeen inhoudt dat standaard inkomende SMTP mail niet werkt. Bij Webvanced is SMTP mail dan wel mogelijk op de alternatieve poort.

Het Webvanced spamcluster fungeert ook als fallback mailserver. Op het moment dat uw internetverbinding down is of de Exchange server om een andere reden onbereikbaar is geworden zullen wij de e-mail net zo lang in de uitgaande queue houden totdat deze wel afgeleverd kan worden.

Geavanceerde spamfilter en virusscan

Webvanced heeft een zeer gevanceerd redundant spamcluster dat garant staat voor nauwkeurige spamcontrole zonder vertraging. Ons spamfilter heeft een filter nauwkeurigheid van 99,98% en bijna nul false positives.

Met het control panel kunt u zelf alle aspecten van het spamfilter beheren waaronder de white- en blacklist voor ontvangers, de white- en blacklist voor afzenders, geblokkeerde bestands-extensies van attachments, e-mail omvang beperkingen, aflever wachtrij, filter instellingen, quarantine instellingen en onderwerp notatie.

Dagelijkse rapportage van gefilterde spam in quarantaine

Indien er e-mail in quarantine geplaatst wordt krijgt u dagelijks een rapport in een e-mail bericht met een overzicht van deze berichten. U kunt, indien een e-mail bericht dat op de quarantine lijst staat, deze e-mail berichten vrijgeven zodat deze alsnog afgeleverd worden. Rechts ziet u een voorbeeld van dit e-mail bericht.

Uitgebreide domein rapportage van het spamfilter

Naast de instellingen van het spamfilter kunt u ook allerlei rapporten genereren, door de logfile zoeken, de logfile downloaden en periodieke domein rapporten configureren. Rechts ziet u een voorbeeld van een week-rapport dat per dag aangeeft hoeveel mail er is afgehandeld en welk deel daarvan spam was.

Hosted spamfilter

Het hosted spamfilter van Webvanced wordt vanuit verschillende datacentra gehost. Omdat het hosted spamfilter niet op uw server geïnstalleerd hoeft te worden is de implementatie zeer eenvoudig. Er is slechts een wijziging nodig van de MX records van uw domeinnaam om gebruik te kunnen maken van het Webvanced hosted spamfilter.

Met het hosted spamfilter van Webvanced kunt u meerdere domeinen op spam laten filteren. Er zijn twee opties; meerdere domeinen als alias toevoegen aan een bestaand domein, of de verschillende domeinnamen apart toevoegen aan het spamfilter.

Bent u een reseller? Of heeft u veel domeinnamen? Informeert u naar de mogelijkheden om ons hosted spamfilter met 50 domeinen, 100 domeinen of meer te gebruiken.

Neem contact op